Asennustiimin syysterveisiä

SYKSYINEN TERVEHDYS ASENNUSTIIMILTÄ

Syksy on perinteisesti halliasennus hommissa kiireisintä aikaa ja tälläkin hetkellä on monta isoa ja vähän pienempää projektia rakenteilla, niin pvc-halli puolella kuin kiinteän hallirakentamisen puolella. Nyt syksyllä valmistui Vaasaan Wärtsilän käyttöön 6000m2 lämmin kiinteä halli, joka on varustettu järeällä 80 tonnin siltanosturilla. Saksaan valmistui asiakkaalle ihan äskettäin uusi 3500m2 Best-Hall varastohalli nopealla aikataululla. Asennus kesti kolmelta kokeneelta asentajaltamme vain 17 päivää.

Kiinteällä puolella on tällä hetkellä rakenteilla kaksi isoa hallia Askolassa, missä asiakkaalle rakennetaan 3700m2 korkeavarasto. Hallista tulee tuotevarasto ja sisälle tulee robotti materiaalin käsittelyä varten. Lisäksi samalle asiakkaalle rakennetaan n. 2600m2 tuotantohalli. Tämän lisäksi Pyhtään Siltakylässä on rakenteilla liki 4000m2 kiinteä sandwich elementeillä verhoiltava varastohallin laajennus projekti.

Pvc-puolella aloitetaan pitkästä aikaa ihan kotikulmilla asentamaan kahta Best-Hall sahatavaran varastohallia Kokkolan Satamaan, jotka valmistuvat vuoden vaihteen jälkeen. Hallit asennetaan vierekkäin kiinni toisiinsa ja yhteispinta-alaa on 4100m2. Muita pienempiä ja vähän isompiakin halliprojekteja on työn alla sekä alkamassa ja valmistuu säännölliseen tahtiin.

Tämän syksyn varmastikin haastavin projekti on Fertilogin uuden M10 lannoitevaraston asennustyöt Kotkassa, joka edennyt syksyn välillä myrskyisistäkin keleistä huolimatta jo pitkälle ja erittäin hyvin, eikä projektille asetetut tiukat aikataulu vaatimukset tuota mitään ongelmia valmistumisen suhteen, jonka deadline on joulu 2020.

Päähallin 8200m2 kaikki ulkokatteet on asennettu ja vain viimeistely- sekä varustelutöitä on enää jäljellä. Sisäkatteiden asennus on tällä hetkellä käynnissä ja sekin alkaa pian kääntymään loppusuoralle, jolloin tilaajan kuljetinasennukset voivat käynnistyä jo reilusti etuajassa, mikäli heillä on siihen valmius. Kahden lastaus- ja purkausasemahallin asennus alkaa päähallin eteläsivulle parin viikon sisällä.

Isojen ja painavien teräsrunko rakenteiden sekä suurten pvc-katteiden asennus on todella tuulelle arkaa työtä ja vaatii huippuammattilaiset niiden asentamiseen. Asentaminen voi näyttää helpolta, mutta ei todellakaan sitä ole. Yksistään jo liki 30 metrin korkeuksissa työskentely vaatii paljon eikä siellä pystytä liikkumaan nopeasti. Tämän vuoksi tekeminen pitää olla varmaa ja tarkkaan harkittua, jotta se on myös turvallista. Säätiedotteiden seuraaminen tarkasti tuulen suhteen jo rungon nostovaiheessa on tärkeää ja ennen katteiden asentamista se on äärimmäisen tärkeää. Työlle on löydettävä säätilan puolesta riittävä käytännössä tuuleton ”kelirako”, mikä on riittävän pitkä asennettavalle katteelle ja työn onnistumiselle. Joskus syksyn kelit voi olla niin pahat pitkänkin aikaa, että työmaa yksinkertaisesti pysähtyy eikä seuraavaa vaihetta päästä aloittamaan ennen kuin ulkokatteet on asennettu. Tällöin tulee aina haasteita myös, niin aikataulullisesti kuin taloudellisestikin, joten kokemus ja suunnitelmallisuus on ensiarvoisen tärkeää näin suurten halliprojektien onnistumiselle.

Jo tässä vaiheessa Fertilogin M10 projektia on syytä antaa isot kiitokset meidän näissä hommissa jo melkein kaiken nähneille työnjohtajille ja koko asennusryhmälle, joka on tehnyt hienoa työtä kovan paineen alla. Projektin ja hallin asennuksen aloituksesta on nyt tasan kaksi kuukautta aikaa, joten asennuksen suoritus on ollut erittäin väkevä suhteutettuna tämän projektin kokonaisuuteen ja laajuuteen. Työtä on tehty taukoamatta joka päivä kellon ympäri ja kahden eri asennusryhmän vuoronvaihdot ovat sujuneet työn edistymisen kannalta ja muutenkin hyvin.

Yrityksemme johdolla on erittäin pitkä kokemus hallirakentamisesta. 30 vuotta alalla tuli täyteen samana päivänä 3.9.2020 kuin Fertilogin M10 lannoitevaraston asennus alkoi Kotkassa. Vuosien kuluessa olemme panostaneet erityisesti isojen projektien läpi viemiseen niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Haasteet joita mielellään otamme vastaan on aina kuitenkin moninkertainen pieniin projekteihin verrattuna ja mikäli nämä haasteet hallitsee on vahvoilla tällä mielenkiintoisella hallirakentamisen alalla. Lisäksi kokeneiden työnjohtajien sekä asentajien kanssa on helppo ja mukava yhdessä viedä projekteja läpi ja näin antaa asiakkaillemme onnistunut lopputulos.

Oma asennuskalustomme on monipuolista ja erityisesti hallirakentamista palvelevaa, tähän olemme viime vuosina panostaneet voimakkaasti. Kaikki koneiden siirrot sujuvat myös mutkattomasti omalla kuljetuskalustolla.

ASENNUSTIIMI – HALLIRAKENTAMISEN TERÄKSINEN KUMPPANI